Над 1400 младежи намериха работа по инициатива на 30 компании

"Алианс на младежта" проведоха над 80 обучения с участието на повече от 30 000 младежи

Над 1400 младежи намериха работа по инициатива на 30 компании

Над 1400 младежи са се възползвали от възможностите за работа или стаж в рамките на инициативата "Алианс за младежта" за последната половин година. Това съобщи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.

"Като социално-отговорна компания и предпочитан работодател "Нестле България" е отдадена на младите хора и ние силно вярваме в техния потенциал. Като представители на един от най-големите стратегически инвеститори в страната за нас е важно да помагаме на българските младежи като им дадем шанс за развитие и реализация в собствената им държава и като ги подготвим за успешно навлизане в кариерата", коментира Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на "Нестле България".

"Алианс за младежта" е първото паневропейско бизнес движение, което се ангажира да подобри възможностите за младите на пазара на труда. В края на септември 2014 г. "Нестле България" се обедини с още 30 компании с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост в страната.

За по-малко от шест месеца членовете на алианса са организирали 80 различни събития и обучения с участието на над 30 000 български младежи.

За да спомогне за решаването на кризата с младежката безработица в Европа, "Нестле" пое ангажимент за създаването на 20 000 работни места за хора под 30 години в Европа в периода 2014-2016 г. До момента 11 832 младежи в Европа са започнали работа или стаж в рамките на инициативата "Нестле се нуждае от младите хора".

В България компанията се ангажира да предостави възможности за работа и стаж на 330 млади хора за същия период. До момента 194 младежи вече са започнали работа в "Нестле България".

За втория етап на инициативата "Алианс за младежта" - "Нестле" обедини усилията си с още 200 компании, като поетите ангажименти от страна на партньорите ще доведат до създаването на над 100 000 нови работни места за младите.

България е една от държавите, които взимат активно участие в тази инициатива. "Нестле България" и партньорите на компанията в страната се ангажираха да разработят редица съвместни и индивидуални инициативи, които да предложат на младежите професионален опит и стаж, като по този начин им помогнат да се реализират на пазара на труда.

В допълнение компаниите насърчават своите служители да съветват младежите как да се подготвят за работа, предлагайки практически насоки за изготвяне на автобиографии и съвети какво е важно при явяване на интервю за работа.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?