Над 150 български шофьори бедстват на границата между Сърбия и Хърватия

Сн.Архив

Над 150 български шофьори бедстват на затворената граница между Сърбия и Хърватия. Те са блокирани е тировете си и са останали без храна, вода и тоалетна.

Шофьорът Пенчо Пенчев вече пети ден чака от сръбска страна на границата. В неделя той се е опитал да мине границата с Хърватия, но без успех.

"Първо ни спряха, защото имало бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не може да минем заради тях. На следващия ден ни казаха, че има някакъв проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарните автомобили. Днес, като питахме, ни казаха съвсем друга версия и всеки вдига рамене, а ние си седим тук вече пет дни без вода, храна и тоалетна, без нищо", каза Пенчев пред Нова телевизия.

Единствено сръбски частни транспортни фирми раздали по шише вода на собствени разноски, за да помогнат на своите колеги.

По думите на Пенчев никой не може да каже колко още време шофьорите ще седят на границата.

Шофьорите са протестирали заради ситуацията на сръбско-хърватската граница, но засега без успех.

"Вече не знаем на кой да се оплачем. Седим тук пет дни като прошляци. Тук има само 170 български камиона, а опашката е 25 километра", казва още шофьора Пенчо Пенчев.

Димитър Крумов е друг български шофьор, който обаче стои от страна на хърватската граница.

"Ние тук сме като кучета. Това е! На мигриращите им се дават палатки, вода, чаршафи, хляб, а ние седим тук по четири дни буквално като кучета", каза Крумов.

Споделяне

Още от Балкани