Над 1700 души арестувани при безредици в Москва

Над 1700 души арестувани при безредици в Москва
Над 1700 души бяха задържани в Москва заради нови сблъсъци между националисти и кавказци, съобщи руската милиция. Достъпът до Червения и Манежния площад около Кремъл бе блокиран от десетки полицаи. ДПА съобщава, че за реда в Москва се грижат и 3000 милиционери от части за борба с безредиците, подкрепени от бронетранспортьори.

По думите на говорителят на московската милиция Виктор Бирюков руската столица е напълно под контрола на силите на реда. От началото на седмицата Интернет сайтове призовават към протести жителите на Кавказ.

Призивите за протести започнаха след сблъсъците в събота между хиляди футболни привърженици и националисти, които се събраха край Кремъл, за да поискат правосъдие след смъртта на един футболен запалянко при конфликт с млади кавказци.

Междувременно ИТАР-ТАСС и АФП съобщиха, че мюфтията на Кабардино-Балкария е бил убит.

Анас Пшихачев, председател на Духовното управление на мюсюлманите в тази руска севернокавказка република, бил застрелян на място с четири куршума от двама нападатели. Пшихачев бил убит в столицата на преобладаващо ислямската Кабардино-Балкария - Налчик.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?