Над 185 проекта за лого на българското европредседателство

Над 185 проекта за лого на българското европредседателство

Над 185 проекта са подадени за лого на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Победителят ще е ясен до края на януари и ще получи 10 000 лв. награда.

В конкурса участват български автори, наши сънародници, които живеят в САЩ, Германия и Франция, както и чужденци от Европа, Азия и Балканите.

Голяма част от творците, подали проекти, са възпитаници на Националната художествена академия. Други са завършили престижни университети в чужбина – в Лос Анджелис, Милано, Берлин, Мадрид.

Сред чужденците има дизайнери с реализирани проекти във Виетнам, Уганда, САЩ и др.

Това показва прегледът на документите на участниците в конкурса, информираха от Националният център по подготовката и провеждането на българското европредседателство, които са организатори на конкурса.

Тримата членове на секретариата от националния център са проверявали подадените документи дали съответстват на условията на конкурса в продължение на два дни.

Най-често кандидатите са забравили да сложат автобиографията си. Те са уведомени с писма и до понеделник следобед трябва да предоставят исканата информация.

Регламентът на конкурса предвижда анонимност при разглеждането на проектите. По тази причина секретариатът от Националния център е отворил само плика с документите на участниците.

Вторият плик – с логото и без никакви отличителни знаци от кого е то, ще бъде разгледан от журито, което ще избира победителя в конкурса. Работата на журито започва във вторник - 10 януари.

Споделяне

Още от България