Над 2 милиона души се подписаха в онлайн петицията за нов референдум

Над 2 милиона души се подписаха в онлайн петицията за нов референдум
Британските привърженици на евроинтеграцията събраха за по-малко от денонощиe над 2 милиона подписа под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС. Петицията можете да видите ТУК
 
Броят на подписалите я британци се увеличава средно по 32-ма на всяка секунда. Настроенията против Брекзит се засилват, като вече се планират и протестни шествия.
 
"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста. 
 
Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.
 
Сред подписалите призива към британските депутати са преди всички жители на Лондон, където болшинството от райони подкрепи членството но Обединеното кралство в ЕС.
 
По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица.
Споделяне

Още по темата

Още от Европа