Над 2 тона мобилни, зарядни и батерии дадени за рециклиране

Мобилният оператор “ГлоБул“ и основният му дистрибутор “Германос“ са събрали и предали за рециклиране 2 182 кг излезли от употреба мобилни телефони, батерии и аксесоари, съобщиха от телекома, който преди година стартира инициативата си GLOBUL Green.

Електронните отпадъци са били предадени от клиенти и служители на компаниите в разкритите точки в 266 магазини и офис сгради.

Освен кампанията за събиране на специфичния скрап, “ГлоБул“ прилага “зелена“ политика в управлението си. Само за второто тримесечие на 2009 г. операторът е намалил използването на копирна хартия в офисите си с 18 % спрямо същия период на 2008 г. и увеличил с 40% общото количество хартия, изпратено за рециклиране. Намален и размерът на опаковките на продуктите на дружеството и размерът на брошурите. Така употребата на хартия за направата на тези материали е намаляла с 34 кг за 2009 г., което означава над 800 спасени дървета.

В търговските си мрежи двете компании вече използват само торбички от дегрален – биоразградим материал, който се разлага в природата за 24 месеца или много по-бързо от обикновените PVC торбички.

“ГлоБул“ участва и инициативите на екоорганизацията WWF за почистване на 11 природни парка и за изгасяне на светлините в Часа на Земята.

“За “ГлоБул“ да бъде зелен не е мода, нито е само зеленият цвят на корпоративното лого. Това е осъзнато поведение на социално отговорна компания и нейните “зелено мислещи” служители. Ние вярваме, че да бъдеш зелен е възможност да създаваш стойност за своята компания и марка и да правиш правилното нещо за природата и обществото”, каза Галина Чулева, директор Реклама и Комуникация в компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?