Над 20 бойни и спомагателни кораба влизат на учение в Черно море

Снимка: Архив

Ежегодното тактическо учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби "Черно море - 2020" ще се проведе от 8 до 12 юни в националните ни морски пространства. В учението ще участват над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от ВВС и хеликоптери от състава на ВМС.

Целта е да се усъвършенстват способностите на командването и щаба на флотилията, както и на подчинените ѝ формирования, за планирането и провеждането на тактически действия в рамките на участието им в операция на ВМС по морска сигурност.

По време на учението ще бъдат отработени задачи по усъвършенстване на организацията за планиране и управление на действията на силите при участие в операция по морска сигурност. Ще бъде отработена функционалната организация за водене на бойни действия на оперативно съединение в съответствие с доктрината за морски операции. Ще бъде подобрено взаимодействието между военноморския и военновъздушния компонент.

Командир на оперативното съединение е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, а директор на учението е заместник-командирът на флотилията капитан I ранг Ваньо Мусински.

Споделяне

Още от България