Над 20 нелегални мигранти са открити в товарни влакове на "Капитан Андреево"

Над 20 нелегални мигранти са открити в товарни влакове на "Капитан Андреево"

Над 20 нелегални имигранти са открити в товарни влакове на ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха в понеделник от прокуратурата. Шест незабавни и две бързи производства за нелегално преминаване на държавната граница е образувала Районната прокуратура в Свиленград от петък до неделя. 13 чужденци са привлечени като обвиняеми, поясняват от държавното обвинение.

Около 15.00 часа в събота на гарата на ГКПП "Капитан Андреево" граничарите открили двама афганистанци, скрити под последния вагон на товарен влак, пътуващ от Турция за България. По-късно същия ден, в 20.35 часа в друг товарен влак, идващ от Турция са открити трима мароканци и един афганистанец.

В неделя в 15.00 часа товарни вагони са открити двама афганистанци, а час по-късно в товарен вагон са били открити и задържани 16 сирийци, от които петима мъже, пет жени и шест деца. Те заявили, че влизат у нас, за да търсят закрила и убежище от войната в Сирия. Настанени са в разпределителен център в гр. Елхово.

В петък пък в 3.00 часа през нощта на влизане в страната от Турция в България през ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал автобус, пътуващ по линията Истанбул-София. При извършената паспортна проверка са задържани трима иракчани, представили на граничарите иракски паспорти с фалшиви визови немски стикери. Същия ден в друг автобус, пътуващ по линията Истанбул-София, са задържани други двама иракчани. Единият от тях представил при проверката чужд шведски паспорт, който му бил предоставен от другия иракчанин, пътуващ с него.

Споделяне

Още от България