Над 20 станции на парижкото метро са затворени заради наводнения

Над 20 станции на парижкото метро са затворени заради наводнения

Поради наводнения, предизвикани от обилни дъждове, снощи бяха затворени 24 станции на метрото в Париж, съобщи на сайта си френската държавна телевизия.

Метеоролозите оставят в "оранжева тревога" 12 департамента в североизточната част на Франция след проливните дъждове, достигнали вчера вечерта в столицата рекордните 54,4 мм, еквивалентни на 27 дни дъжд.

Предишните най-обилни валежи в Париж са били на 2 юли 1995 г. - 47 мм, отбелязва в. "Фигаро".

Станциите на столичното метро са били затворени, за да се избегне риск от токови удари.

Пожарникарите в Париж и околните райони са получили близо 1700 обаждания и са се отзовали 87 пъти, главно за отводняване на мазета и други помещения и за ремонт на пропукани канализации. Най-засегнати са 13-и и 1-и район на Париж и департаментът Сена - Сен Дени. Наложила се е намеса на пожарникарите за наводнения в най-големия столичен подземен форум "Халите", в подземието на министерството на културата в зала с архиви и в паркинг в 19-и район.

Редица улици на западния град Нант също са били наводнени и движението по околовръстния булевард е било прекъснато за кратко. Там валежите са достигнали 30 мм.

Синоптиците предупреждават, че и днес във Франция ще има бури с валежи, чието количество се очаква да е между 15 и 25 мм.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?