Над 2000 души на кастинг за "реална промяна на политическото статукво" при Слави Трифонов

Над 2000 души на кастинг за "реална промяна на политическото статукво" при Слави Трифонов

Над 2000 души са декларирали желание, че искат да участват в "реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България". Това съобщи в понеделник с писмо до медиите шоуменът Слави Трифонов.  Той допълва, че процесът не е завършил и  продължава. "Защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи".

Той посочва, че желание да станат политици са изявили българи, завършили престижни университети не само в страната, но и "Йейл", "Харвард" и "Кеймбридж", хора с успешен бизнес по света и българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот.

Трифонов добавя, че се е свързал с българи, постигнали "безусловни успехи" навсякъде по света, които ще провеждат заедно с него събеседванията с кандидат-политиците.

"Българи, преподаватели в най-престижните университети в света. Българи, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес. Защото, уважаеми съграждани, има такива българи. Ние проведохме разговори с много от тях и за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях. Така че събеседването с хората, които ще ви представим, ще бъде проведено от мен и от такива българи, които са успели навсякъде по света", допълва Трифонов. 

Темите, по които ще проведе "интервюто", са три: Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация; Образованието – най-важната част за възхода на нацията; Съдебната система – основен проблем на държавата.

"Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме", завършва писмото на Слави Трифонов.

В средата на септември телевизионният водещ официално съобщи намеренията си да търси хора, които да се включат в политическа промяна у нас. Малко по-късно той обяви, че набира кандидати за проекта, без да е ясно точно какъв е той. До момента нито Трифонов, нито екипът му са казали дали възнамеряват да се включват в политическия живот с партия или с инициативни комитети по места. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?