Над 21 тона храни дариха на нуждаещи се през 2019 г. клиенти на "Била"

Над 21 тона храни дариха на нуждаещи се през 2019 г. клиенти на "Била"

Общо 21 720 кг. хранителни продукти купиха за нуждаещи се българи клиентите на търговската верига "Била" в рамките на дарителската акция "Купи и дари" през 2019 г. Това съобщиха от компанията, която организира за четвърта година инициативата съвместно с Българския червен кръст.

В магазините на веригата в цялата страна са разположени специално обозначени колички за даряване на пакетирани храни за социално слаби.

С продуктите на стойност 51 074.83 лв., събрани по време на кампанията през 2019 г., са били подпомогнати 1973 социално слаби граждани. Благодарение на дарителската акция трайни хранителни продукти са получили 4302 души, настанени в 66 социални институции, сред които домове за деца, помощни училища и центрове за възрастни хора.

"Вярваме, че успяхме да направим много хора щастливи и смятаме заедно да продължим да раздаваме поводи за усмивки", коментира Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

Председателят на БЧК Христо Григоров благодари на клиентите и на веригата "за човечността и за хуманния жест на съпричастност към хиляди уязвими български граждани".

От началото на сътрудничеството на "Била" и БЧК през 2016 г. над 70 тона храни и хранителни продукти са били дарени от клиентите на веригата, с които са подпомогнати над 35 000 нуждаещи се граждани и лица от социални институции.

Споделяне

Още от Бизнес