Над 3 млн. долара струва до момента разследването за руската намеса в САЩ

Робърт Мълър
Екипът на специалния следовател Робърт Мълър - бивш шеф на ФБР, е похарчил 3.2 млн. долара за първите месеци от разследването си на руската намеса в президентските избори в САЩ и предполагаемото съучастие на приближени на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.
 
Сумата на тези разходи става ясна от копие от доклад на Мълър, получен от АП. От документа личи, че 1,7 млн. долара от тази сума са за заплати и добавки към тях. Още 223 000 долара са похарчени за командировки на разследващия екип.
 
Освен това министерството на правосъдието е похарчило още 3,5 млн. долара като помощ за разследването. Така цялото разследване до момента струва на данъкоплатците 6,7 млн. долара.
 
Докладът се отнася за периода от 17 май - датата на назначаването на Мълър, до 30 септември - краят на федералната фискална година.
 
До момента Мълър е предявил обвинения в резултат на разследването срещу четирима души. Сред тях са бившият шеф на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт и бившият президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?