Над 300 експоната за над 12 млн. лв. на автосалона в София

Над 300 експоната за над 12 млн. лв. на автосалона в София

Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно изложение в 25-годишната история на "Интер Експо Център".

65 фирми с над 300 експоната очакват посетителите от 14 до 22 октомври в изложбения център на бул."Цариградско шосе".

Общата стойност на изложените автомобили е 12 млн. лева, а мощта им надхвърля 40 000 конски сили.

В изложението участват всички вносители на автомобили у нас без един, каза председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас Александър Миланов.

Експонатите са разположени на 14 000 кв. м изложбена площ, което е два пъти повече от изложението през 2011 г. По думите на Миланов "не защото толкова успяхме да напълним, а защото толкова имаше за пълнене".

В шестте зали на "Интер Експо Център" посетителите ще могат да разгледат и над 70 технологични новости и автомобилни премиери. От тях броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, плъг-ин и изцяло електрически е общо 28.

На тазгодишното изложение има рекорд и при автомобилите за тест драйв – общо 83 леки коли, джипове и мотоциклета.

Другата изненада е голямата награда. Както обикновено тя е чисто нов автомобил, но новото е, че късметлията ще може да избере из между 12 марки.

За последните 10 години Асоциацията на автомобилните производители (ААП) и техните представители у нас са направили оборот от 33 млрд. лв., каза Миланов. Те идват от продажбата на нови автомобили, сервизното им обслужване и доставката на части. Направените инвестиции в изложбените центрове на марките у нас и автосервизите възлизат на над 700 млн. лв., а в тях работят около 7000 служители.

За първите осем месеца на годината продажбите на нови автомобили у нас бележат ръст от 18 на сто. Съотношението на покупката на нови и стари автомобили е 10:1 в полза на колите втора употреба, по данни на бранша.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?