Над 300 изчезнали след потъването на южнокорейски ферибот

Над 300 изчезнали след потъването на южнокорейски ферибот

Над 300 души остават в неизвестност и само 164 са били спасени след като южнокорейски туристически ферибот потъна рано сутринта българско време край югозападното крайбрежие на страната, съобщи в сряда представител на бреговата охрана, цитиран от Ройтерс.

На борда е имало 477 души, основната част от тях - ученици, тръгнали на екскурзия до курортния остров Чеджу-до.

Фериботът потъна, след като вероятно в резултат на удар с подводен риф започнал да се пълни с вода, наклонил се силно на едната си страна и се преобърнал във видимо спокойни атмосферни условия край южните брегове на Южна Корея, на около 20 км от брега, посочва южнокорейската осведомителна агенция Йонхап, цитирайки спасителите.

Първоначалните информации бяха за най-малко двама загинали, сред които един член на екипажа, около 100 в неизвестност и 368 спасени. Последните данни обаче означават, че броят на изчезналите е много по-голям, а този на спасените - далеч по-малък, отколкото се смяташе.

Американски военен кораб е изпратен да помага в операцията по търсене и спасяване на над 300 пътници, които са в неизвестност, съобщи Ройтерс.

Седмият американски флот, опериращ в района на Тихия океан, изпрати амфибийния ударен кораб "Боном Ричард", който има хеликоптери на борда, като го отклони от рутинната му патрулна мисия край западните брегове на полуострова. В момента той е на път към мястото на морската катастрофа.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят