Над 40 жертви на взрив в оръжеен склад в Либия

Над 40 души са загинали от взрив, проехтял вчера в оръжеен склад в южната част на Либия, след като местни жители се опитали да откраднал боеприпаси, предаде Ройтерс, цитирайки служители на органите за сигурност.

Експлозията е станала в градчето Брак аш Шати, близо до град Сабха. Сред нахлулите в склада е имало и имигранти африканци. Според телевизия Ал Джазира целта на крадците била медта, която се съдържа в мунициите, но неумелото боравене с боеприпасите довело до взрив.

Възможно е броят на жертвите да се увеличи, тъй като складът още гори и не се знае дали в него не са останали блокирани хора.

Случилото се е ярък пример за хаоса, който цари в Либия, където правителството се опитва да възстанови реда. Новата либийска армия се старае да гарантира сигурността на военните бази и обекти и да противодейства на ислямистки бунтовници, на въоръжени милиции и банди, участвали във въстанието срещу Муамар Кадафи, отказали да се разоръжат след свалянето му и контролиращи сега някои райони от страната.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят