Над 50 000 дръвчета ще бъдат засадени из цялата страна

Над 50 000 дръвчета ще бъдат засадени из цялата страна

Над 50 хиляди дръвчета ще бъдат засадени в цяла България в рамките на Национална залесителна кампания – пролет '2017. Това съобщиха организаторите на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора".

Кампанията, която започна през есента, ще продължи през март и април. Тя включва десет акции, в близост до някои от най-големите градове у нас.

Над 20 000 фиданки ще оформят нови гори край Пловдив (18 март), Велико Търново (25 март), Варна (26 март), Разград и Шумен (1 април) София (1, 2, 8 и 9 април). Дървета ще бъдат посадени още в градовете Пазарджик, Габрово и Добрич.

За трети пореден път над 30 000 фиданки ще бъдат подарени и на над 300 училища и детски градини от цялата страна. Така хиляди български деца ще изживеят радостта от засаждането на дърво, както и да направят средата, в която учат и живеят, по-уютна и по-красива. Тези деца ще израснат по-отговорни към природата, обществото и себе си, посочват организаторите.

Всяко от регионалните събития се отличава със своя отделна съпровождаща програма. Например някои от залесяванията ще бъдат съпътствани от музикални изпълнения на гайди и тъпани. Други ще са придружени от танцова програма, включително с изпълнения на професионални ансамбли. Едно от залесяванията край София ще изненада с концерт на акустично пиано. За всички мероприятия са предвидени подаръци за децата.

Със засаждането на новите над 50 000 дървета общо досега засадените фиданки ще станат над 220 000, а амбицията на инициативата е те да достигнат милион. Всеки, който иска, може да се включи в залесяването.

Споделяне

Още от Бизнес