Над 50 безплатни ателиета за децата в София на 1 юни

Работилниците за малчуганите ще работят от 10 до 18 часа

За децата в Кърджали също ще има изненади за празника на детето 1 юни

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на детския панаир в София, който по традиция се провежда на 1 юни пред Народния театър "Иван Вазов". Това съобщиха организаторите от фондация "Изиарт" и Столичната община.

Всички инициативи за празника на детето са със свободен вход.

Работилниците за малчуганите ще бъдат отворени от 10 до 18 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии.

Фондацията е изработила специално създадени игри за Национален археологически институт с музей (НАИМ), Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Криптата на храма "Св. София" и Софийската градска художествена галерия.

С помощта на посолството на Испания у нас в Природонаучния музей ще бъде разположенаатрактивна подводница, с която децата ще могат да търсят потънали съкровища от испански галеони.

Организаторите са планирали и необичайна архитектурнаразходка с ретро трамвайиз центъра на града. Целта е да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и най-любопитните факти около тях.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство.

Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката - математика, физика и химия с ателието "Цирк на науката". В програмата са включени и редица спортни активности - танци, йога, тенис, футбол, шах.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Предвидено е и атрактивно кулинарно шоу с Ути.

По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която децата ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на пожарникари.

Тази година Детският панаир ще продължи и в страната - Пирдоп и Златица на 30 май, Враца - 13 юни, Бургас - 22 и 23 август, Стара Загора - 12 и 13 септември, Русе - 19 и 20 септември.

Споделяне

Още от Общество