Над 50 компании търсят кадри за стаж или работа в Американския университет

Над 50 компании търсят кадри за стаж или работа в Американския университет

Представители на 55 компании ще търсят кадри и ще предложат работа и стаж на студентите от Американския университет в България по време на поредния панаир на професионалната реализация, който ще се състои днес в университетския комплекс "Скаптопара", съобщиха от висшето училище в Благоевград.

Панаирът дава възможност на студентите да се запознаят с фирмите и техните програми, да създадат полезни контакти и да усетят на практика атмосферата при провеждане на интервю за работа. Американският университет в Благоевград е първият университет в Югоизточна Европа, който преди 22 години организира подобно събитие и от тогава то е ежегодно. Около половината от представителите на работодателите, които участват в тазгодишното издание, са възпитаници на университета, уточниха от висшето училища.

От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация към университета е организирал 22 форума. Освен това през академичната година той осъществява специални семинари, по време на които студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават съвети за писане на мотивационни писма и резюмета.

Споделяне

Още от Бизнес