Над 50 машини почистват завалялия в Северна България сняг

Над 50 машини почистват завалялия в Северна България сняг

Над 50 машини почистват пътищата от снега, който заваля и натрупа в Добричко и Разградско, съобщават в събота от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обработват се и пътищата по високопланинските проходи и в областите Шумен, Търговище, Добрич, Варна и Бургас.

От АПИ препоръчват шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Информацията за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане се обновява на страницата на агенцията и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20.

Преди няколко дни от агенцията обявиха, че започват да подготвят пътищата за предстоящата зима.Тази година фирмите, които почистват републиканската мрежа, ще трябва да имат готовност за реакция 6 часа преди началото на прогнозирания от метеоролозите снеговалеж.

Указанията на АПИ гласят, че "техниката трябва да е разположена на определените места и шофьорите да са в готовност за стартиране на снегопочистващите дейности".

Споделяне

Още от България