Над 500 изчезнали и петима загинали след наводнение в Колорадо

Пострадал от наводнението регион на Колорадо

Безследно изчезнали след наводнения в американския щат Колорадо са над 500 души, а жертви на продължаващите от 11 септември дъждове станаха петима души, като вероятно броят им ще нараства, предаде СиЕнЕн в неделя.

 

Положението в Колорадо и в съседния щат Ню Мексико се влоши драстично след съботните проливни дъждове, който продължават и в неделя. Заради наводнението, което е най-тежкото в региона от 1940-те години, са евакуирани десетки хиляди души от засегнатите региони.

 

Предполага се, че голяма част от обявените за изчезнали хора просто не могат да се свържат с близките си, посочва Ройтерс.

 

Последната регистрирана жертва е жена, отнесена от течението в град Боулдър, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес. В четвъртък в града бяха открити телата на трима загинали, а в петък - на четвърти. В щата Колорадо е обявена извънредна ситуация, а метеорологичните служби прогнозират, че дъждовете ще продължат и през следващите няколко дни, което затруднява достигането на спасителите до най-изолираните райони.

 

Службите за гражданска защита разполагат с подкрепата на спасителни екипи от доброволци и въздушен транспорт, но работата им е затруднена от разрушаването на множество клетки на мобилните телефони.

 

Снимките, направени от хеликоптер, показват, че градовете Джеймстаун, Лайънс и Лонгмънт са се превърнали в острови. Много села в планинските райони на запад са напълно изолирани и без питейна вода.

Споделяне

Още от Свят