Над 60 души евакуирани заради палеж на кооперация в Пловдив

Повече от 60 души бяха евакуирани тази нощ от 24 апартамента в жилищен блок в Пловдив, заради умишлено подпалване на кооперацията.

Огънят е бил подпален от 60-годишния Любен Георгиев, който през нощта е залял с три туби бензин целия покрив. Пламъците избухнали в 1,42 ч. в кооперацията на пловдивския бул. "Цариградско шосе". Живеещите вътре над 60 души били евакуирани от дошлите пожарникари, пострадали няма. Подпалвачът е задържан в 6-то РПУ в Пловдив, изясняват се причините за палежа.

В продължение на четири часа осем екипа на противопожарната служба са гасили огъня, а пожарните автомобили на няколко пъти зареждали вода от намиращите се наблизо бензиностанции, съобщи БТА. Полицията отцепи района около кооперацията.

При пожара е унищожен покривът на триетажната сграда, както и апартаментите на последния етаж, уточни шефът на противопожарната служба полк. Румен Динчев.

Преди обед движението по булеварда бе възстановено, на мястото на пожара останаха да дежурят два екипа с автомобили, тъй като все още има опасност огънят да се разгори от тлеещи останки.

Втори пожар в Пловдив вдигна отново по тревога сутринта в 5.10 ч. седем екипа на противопожарната служба. Пламъците този път избухнали в склад за дървен материал на бул. "Източен", срещу входа на стадион "Христо Ботев". Огнеборците потушили огъня за по-малко от час, пострадали няма. Изгорели са част от покривната конструкция, дървен материал и намиращите се в склада автомобил "Форд" и мотоциклет "Кавазаки".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?