Над 6.3 млн. лв. трябват за свлачищата по магистрала "Люлин"

Проблемите със свлачищата по магистрала "Люлин" не са от скоро, сн. БГНЕС

По експертни оценки само за борба със свлачищата и срутищата по АМ"Люлин" за тази година са нужни над 6.3 млн лева с ДДС. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на парламентарния контрол, цитиран от БТА в петък.

Той изтъкна, че проектът за магистрала е бил "опорочен без мерки за укрепване на свлачищата". Сега "берем горчивите плодове от едно престъпно безхаберие при възлагането на подобни опорочени проекти. Ние в момента плащаме за проекти, които други правителства през 2007 г. са ги възлагали по този безумен начин", заяви министърът.

Той информира, че през 2017 г. за текущ ремонт и поддържане на магистрала са похарчени 2.4 млн. лева с ДДС, от които 1.4 млн.лева - за ремонти, а над 996 000 лева с ДДС - за зимно поддържане. За тази година ще се възлагат ремонти по магистралата според възможностите на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" и по линия на целево финансиране от държавния бюджет, каза министър Нанков.

Той напомни, че се предприемат конкретни действия за по-рестриктивни политики от държавата по отношение на гаранциите за добро изпълнение на инфраструктурните обекти и за продължителността на гаранционните на сроковете.

Споделяне

Още от Бизнес