Над 630 пожара са гасени за последните три дни

Над 630 пожара са гасени за последните три дни

За последните три денонощия в страната са погасени над 630 пожара. Над 80 процента от тях са в полски и горски територии и стърнища. При пожарите няма загинали и пострадали хора. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в понеделник.

Според последната информация от вътрешното министерство, пожарът между бургаските села Изворище, Миролюбово и Банево е потушен.

 

Продължава обаче ликвидирането на огнената стихия в землището на софийските села Радуловци и Бърложница. Огънят е обхванал площ от около 2000 дка. суха тревна растителност.

 

Локализиран е и пожарът в землището на град Ветрен, област Пазарджик, който е засегнал отново около 2000 дка. предимно сухи треви и храсти.

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението съветват да не се използва огън за почистване на суха растителност. При използването на огнище, пожарникарите съветват, то да се обезопаси.

Според прогнозите на НИМХ-БАН за понеделник е обявен оранжев код за пожароопасност. Налице са всички предпоставки и висока вероятност за възникване на сериозни полски и горски пожари на територията на страната, предупреждават от МВР.

Споделяне

Още от България