Над 65 000 картички за 100-ия рожден ден на ветерана, събрал 30 милиона за британската здравна система

Бившият капитан от британската армия Том Мур, събрал близо 30 милиона лири за британската здравна служба.

Над 65 000 души изпратиха поздравителни картички за 100-ния рожден ден на британския ветеран, който организира кампания за набиране на средства за националната здравна служба, бореща се с коронавирусната пандемия, предаде ДПА.

Кампанията на бившия капитан от британската армия Том Мур събра близо 30 милиона лири.

Кралските пощи показаха в Туитър снимки на кутии в пощенски клон, в които има "над 40 000 картички, писма и подаръци" за Мур. Би Би Си съобщи, че броят на посланията за "капитан Том", който навършва 100 години на 30 април, вече е надхвърлил 65 000.

Намиращото се наблизо училище на Бедфорд съобщи, че главната му зала е превърната "в Службата за сортиране на капитан Том". Екип от служители, спазващи социална дистанция, се бори с титаничната задача да отвори десетките хиляди картички за 100-ия рожден ден на ветерана.

Мур привлече вниманието на много британци, след като с цел да събере средства за британската здравна служба обеща да извърви 100 пъти 25-метровата обиколка на градината си, подпирайки се на проходилка.

Той започна ежедневните си разходки за набиране на средства, защото "фантастичните работници на Националната здравна система са национални герои", се казва неговата страница в сайта за дарения JustGiving.

Изпитващата недостиг на финансови средства британска здравна система се бори с наплива от хиляди хора в критично състояние, заразени с Covid-19, припомня ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа