Над 65 души са убити през последните три дни в Алепо

Над 65 души са убити през последните три дни в Алепо

Най-малко 11 души са убити при артилерийски обстрел през нощта и над 12 въздушни удара по контролираните от бунтовниците части на Алепо, с което броят на жертвите за последните три дни достигна поне 65 души. Това съобщи Асошиейтед прес, цитирайки опозиционна активистка група и доброволческите сили за гражданска защита в Алепо.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи за над 20 въздушни удара по източната част на Алепо, при които са убити седем души, както и за четири жертви на артилерийския обстрел, като допълни, че е имало сблъсъци между правителствените сили и бунтовници в северния край на града.

Телевизионният канал "Халаб тудей" съобщи за "интензивни въздушни удари" по контролираните от бунтовниците райони на най-големия град в Сирия, като допълни, че са били използвани касетъчни бомби.

Ибрахим Алхадж, служител на сирийската гражданска защита, каза, че при въздушните удари са убити 13 души, а ранените са 25. Според него под развалините са погребани още хора.

Държавните медии съобщиха, че две момичета са убити и пет са ранени при обстрела от бунтовниците на контролираните от правителството западни райони на Алепо, който поразил училище в квартал Сюлеймания.

Сирийският център за наблюдение на човешките права информира вчера, че най-малко 358 цивилни са убити в източните райони на Алепо след провала на 19 септември на примирието, постигнато с посредничеството на САЩ и Русия. Според ООН над 100 деца са загинали в кампанията, която включваше и ограничена сухопътна офанзива.

В околностите на Дамаск автобуси на режима се подготвят да евакуират от предградията Кудсая и Хама десетки цивилни жители до контролираната от бунтовници северозападна провинция Идлиб, съобщиха Сирийският център за наблюдение на човешките права и държавната информационна агенция САНА. Центърът посочи още, че евакуацията е част от споразумение между бунтовнически фракции в двете предградия и правителството, което ще включва и предоставяне на частична амнистия за около 300 бойци от района. След евакуацията правителствените сили ще поемат контрола над двете предградия.

През последните месеци такива евакуации бяха извършени и в други предградия на столицата, в това число Дарая и Моадамия.

Споделяне

Още от Свят