Над 65% от Германците не вярват, че Меркел ще се справи с мигрантите

Над 65% от Германците не вярват, че Меркел ще се справи с мигрантите

Повечето от германци не са съгласни с мнението на канцлера Ангела Меркел, че страната им ще се справи с миграционната криза. Това сочи социологическо проучване, направено от социологическия институт YouGov по поръчка на агенция ДПА и цитирано от БГНЕС.

В изследването са взели участие 1017 германци. Те отговорили на въпроса: „Как се отнасяте към това, че Меркел на фона на големия брой мигранти и необходимостта от тяхното приемане и настаняване, е казвала много пъти: Ние ще се справим с това“?. Резултатът - 66% от запитаните не споделят мнението на Меркел.

“Ние ще се справим с това“, повтаряше много пъти германският канцлер, за да убеди своите съграждани, че Германия ще преодолее кризата с мигрантите. За последен път тя произнесе тези думи в четвъртък по време на пресконференция, посветена на въпросите на външната и вътрешна политика, припомня БГНЕС.

Германците вече не искат да пътуват с обществения транспорт и да посещават развлекателни мероприятия заради страх от терористични нападения. В същото време над половината жители на ФРГ не са променили своите навици, показват още данните от изследването. Около 14% от немците признават, че през последните три месеца са се отказали от пътувания с обществения транспорт, автобуси и влакове заради заплахата от терористични нападения. Още толкова – 14% – са заявили, че вече избягват концерти и масови събирания по случай различни празници. Други 14% не се появяват на места, където има масово струпване на хора. Като цяло половината от запитаните са заявили, че заплахата от атентати не е променила техните навици и планове. Три четвърти обаче признават, че смятат за абсолютно вероятно извършването на нови терористични актове от екстремистката организация "Ислямска държава“.

Споделяне

Още от Свят