Над 80% е готов пътят от Тръстеник до Ореховица

Над 80% е изпълнен ремонтът на пътя от Тръстеник до Ореховица. Отсечката е с дължина над 16 километра, а изграждането ѝ започна през септември 2012 г.

Участъкът е важен път в община Долна Митрополия. Началото на обекта е в село Тръстеник, като по пътя има изграждане на три моста, най-големият от който е над река Искър с три отвора и дължина от 66 метра. Ремонтните работи по конструкцията на това съоръжение вече са приключили, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Освен това строителят е изпълнил и планираното уширение на габарита на пътя - от една лента на движение в двете посоки на две ленти за движение

В Тръстеник и на около 450 метра в близост до уширения мост над река Искър предстои полагането на асфалтобетоновата настилка. В момента се работи и по оформянето на банкети, окопи, поставяне на предпазни огради, знаци и маркировка.

Строител на обекта е обединение "Тръстеник 2012", в което участват "Пътстрой 92", "Инжстрой", "Пътища и съоръжения". Договорът им е за 6.87 млн. лв. без ДДС. Строителният надзор се осъществява "Трафикконсулт-БГ" за 156 215 лв. без ДДС.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на програма "Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет.

На румънска територия се модернизира път в окръг Олт.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?