Над 80 хотела в Слънчев бряг ще работят през Лято 2021

Над 80 хотела в Слънчев бряг ще работят през Лято 2021

Над 80 хотела в Слънчев бряг ще работят това лято. Техните собственици вече са заявили желание персоналът да бъде ваксиниран. Чуждите работници също ще бъдат ваксинирани безплатно. Това съобщиха от "Слънчев бряг" АД - дружеството, което стопанисва и отговаря за инфраструктурата в курорта.

От 1 юни в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, необходими за безпроблемното протичане на туристическия сезон.

Достъпът до курорта ще става през 9 контролно-пропусквателни пункта (КПП), ще има и мобилни патрули.

Паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща на цена от 2 лв. на час след 1 юли. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени до 1100, новите са 100 места.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват частична подмяна на настилката на Централна алея, както и във вътрешността на комплекса, нови тротоари и подновяване на асфалтова настилка на улици. В това число и разширяването на улицата и изграждане на нов тротоар между хотел iHotelи хотел Platinum.

Както всяка година продължават дейностите по поддръжка и озеленяване на градинки и зелени площи, дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми.

"Въпреки кризата в сектора, "Слънчев бряг" АД се старае да обезпечи по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България", коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

Паралелно с дейностите по рехабилитация на инфраструктурата и организация на контролния режим, "Слънчев бряг" АД съдейства и по осъществяване на логистиката по масовата ваксинация на заетите в хотелите и ресторантите.

Дружеството бе домакин на среща между ръководството на РЗИ Бургас в лицето на д-р Георги Паздеров и членове на Съюз на собствениците "Слънчев бряг". На нея стана ясно, че е осигурен зелен коридор за ваксинации в Слънчев бряг във viva clinicвсеки ден от 8 часа без събота и неделя.

Всички одобрени ваксини са налични и всеки желаещ има свободен избор на вид ваксина.

"До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини", коментира д-р Станко Чобанов, директор на viva clinic. Той добави, че голяма част от местно население вече е ваксинирано срещу Covid-19.

Осигурена е възможност за мобилни екипи за ваксинация, които да посещават хотели и други обекти при заявка в РЗИ Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност.

"Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, членове на Сдружението, които са ваксинирани на 100%, както мениджърски екип, така и заетите служители на всички нива", каза Теодор Пастармаджиев, член на Управителния съвет на Съюз на собствениците "Слънчев бряг".

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?