Над 80 на сто от пътищата в гаранция са с дефекти

В регионалното министерство вече са извършени 8.5% съкращения

Над 80 на сто от пътищата в гаранция са с дефекти

Проверка на министерството на регионалното развитие е показала, че от 61 пътя в гаранция 81% са с дефекти. Това съобщи пред  Дарик в събота министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя даде за пример как течащите тунели на магистрала "Люлин" се ремонтират за 250 000 лв. 35 на сто от републиканската пътна мрежа пък е в окаяно състояние. Според Терзиева държавата трябва да смени политиката си и всяка година да инвестира в поддръжката на по-малките пътища.

По думите на Терзиева "Магистрала "Хемус" е в приоритетите на правителството. Тя е записана в индикативните проекти по ОП "Транспорт". Магистрала "Струма" трябва да се построи задължително през следващия планов период, защото това е условие на ЕК, допълни регионалният министър. Стойността ѝ е около 750 млн. евро, което на практика е цялата сума на оперативната програма. „Начертахме още през юни спешен план за спасяването на "Марица", тъй като работите бяха изцяло спрени", заяви още Терзиева.

Регионалният министър съобщи още в събота, че в структурата на ведомството вече са съкратени 8.5% от персонала. „Остават още  1.5% за да се отговори на искането на Министерството на финансите за 10-процентно намаление на служителите“, заяви още тя.

Тя направи уговорката, че администрацията трябва да е ефективна, а експертите да бъдат обучавани и добре платени

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес