Над 80 ранени при разбиване на самолет в Мексико

Над 80 ранени при разбиване на самолет в Мексико

Самолет Ембраер 190 на компанията "Аеромехико" се разби малко след излитането си в буря от мексиканския щат Дуранго на път за столицата Мексико, предаде Ройтерс. При катастрофата са ранени около 85 души.

Според губернатора на Дуранго Хосе Аиспуро, веднага след излитането самолетът се сблъскал с мощно въздушно течение, наклонил се към земята и с едното крило докоснал пистата. В този момент двигателите му се откъснали, той паднал и изминал 300 метра в околното поле, преди да спре и да се възпламени.

В Ембраер 190 е имало 97 пътници и четирима души екипаж. Всички са оцелели след катастрофата и са евакуирани от самолета преди възпламеняването му.

В болница са приети 49 души, двама от тях са в критично състояние, съобщи губернаторът Аиспуро. Той отбеляза, че е прекалено рано да се посочи причината за катастрофата, но подчерта, че атмосферните условия са били наистина неблагоприятни за излитане. Бурният вятър и поройният дъжд били толкова силни, че повредили някои от хангарите на летището.

"Най-важното е, че при катастрофа от подобен род няма жертви", коментира Аиспуро.

Генералният директор на "Аеромехико" Андрес Конеса заяви на пресконференция, че въведеният в употреба през 2008 г. самолет е бил перфектно поддържан, но не разкри повече подробности за катастрофата. Той благодари на членовете на екипажа за проявения професионализъм и посочи, че всички медицински разходи на пострадалите ще бъдат поети от компанията.

Споделяне

Още от Свят