Над 800 безследно изчезнали в България

В България над 800 души се водят са безследно изчезнали, съобщи главният секретар на МВР Илия Илиев. В сряда той посети Добрич, където се срещна с роднини на такива хора и награди тридесет и един полицейски служители,  участвали в разкриването на подобни случаи.  

Вътрешното министерство търси връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с отвличане на хора, които после стават безследно изчезнали, заяви Илиев.

През последните18 години в местната полиция за издирване са обявени 52   лица на възраст от 18 до 35 години. Междувременно до тази година  36 от  безследно изчезналите са открити. По неразкритите все още случаи екипи на МВР продължават да работят, съобщи главният секретар.

Той уточни, че на 16 добруджанци на възраст между 18 и 35 години все още се губят седите за повече от десет години. До момента двама от търсените са открити в страната, а една жена в Италия, която умишлено се криела от близките си и не искала полицията да дава адреса ѝ на роднините.   

Илиев се похвали, че полицията  е разкрила и най-стария случай на човек, чийто следи се губят през 1989  г. Остатъците от трупа му били открити през 2003 г. Установено било, че за смъртта му са виновни съпругата му и брат ѝ,  които чрез Интерпол са обявени за издирване.

Друг от шестте разплетени казуса в област Добрич е за Марияна Иванова  Илиева, чийто труп е открит през октомври т.г. През 1995 г. тридесет и две годишната жена е била обявена за общодържавно издирване. Нейният съпруг   Тошко Костов Илиев е направил пълни самопризнания и е посочил мястото,  където е заровил  тялото. Жената била удушена в семейния автомобил. Най-вероятният мотив за убийството е извънбрачна връзка на Илиев.

Споделяне

Още от България