Над 8000 деца нарисуваха как искат да се промени градът им с европейски пари

8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на града, в който живеят. Детските рисунки участват в конкурс под наслов “Как искам Европейският съюз да промени моя град“.

Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз.

Най-голям брой картини са получени в столичния информационен център - над 1000. След София най-активни са били децата в Пазарджик с 640 рисунки и Русе - с 528 творби.

Конкурсът започна на регионално равнище на 17 септември 2012 г. В момента тече класиране на участниците от комисии от изявени личности във всеки от 27-те областни градове.

Победителите в двете възрастови групи ще бъдат обявени във всеки областен център от 30 октомври до 1 ноември. Класираните на първо място ще получат МР3 плеъри, а всички останали участници - поощрителни награди.

Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. На 21 декември министърът по еврофондовете Томислав Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP-конзола.

Споделяне

Още от