Над 8.5 млн. лв. получават производители на гъби, плодове и зеленчуци

Над 8.5 млн. лв. получават производители на гъби, плодове и зеленчуци

Производители на гъби, плодове и зеленчуци ще получат над 8.5 млн. лв. помощи по схемата de minimis, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) в четвъртък. Срокът за прием на заявления за подпомагане е от 3 до 21 септември 2012 г.

Осем милиона лева са предвидени за производителите на ябълки, праскови, кайсии, череши, сливи, вишни и круши, както и на домати (полско и оранжерийно производство), краставици (полско и оранжерийно производство), пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле. Производителите на печурки ще получат 527 700 лв. Кандидатстващите за помощите трябва да са регистрирани по съответните наредби.

 

След като информацията от подадените заявления бъде обобщена, Управителният съвет на фонда ще определи точният размер на държавната помощ за подпомагане на декар.

 

Общият размер на предоставените на един земеделски производител помощи de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 7 500 евро за период от три данъчни години (2010 г. – 2012 г.), припомнят от ДФЗ.

Споделяне

Още от Бизнес