Над 90% от софиянци са получили изравнителните си сметки за парно

Над 90% от софиянци са получили изравнителните си сметки за парно

Над 90 процента от клиентите на Топлофикация-София са получили изравнителните си сметки за периода 1 май 2015 г. - 30 април 2016 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството в петък.

В рамките на 30 дни от получаването им, ако смятат, че има нередности при отчитането на реално потребената топлоенергия, те могат да направят рекламация пред топлинния счетоводител.

Клиентите, които все още не са осигурили достъп на топлинните счетоводители до имотите, трябва да се свържат с тях и да си резервират допълнителна дата за отчет и проверка на уредите. Дори в имота да не се ползва топлинна енергия или да е имало занулена консумация за изминалия сезон на отопление или топла вода, той трябва да бъде посетен от представител на фирмата за дялово разпределение за проверка, посочват от дружеството.

Ако не е осигурен достъп, ще има бъде начислена сметка за максималната мощност на радиаторите им. При неотчетен или неизправен водомер за топла вода се начислява количество от 280 литра вода на човек на ден, добавят от дружеството.

Абонатите могат да поискат допълнителна дата за отчет на уредите и преразглеждане на изравнителните сметки до 1 октомври.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?