Над 900 хил. лв. дари “Челопеч“ за общински проекти

Общински социални, културни и образователни проекти за 917 070 лв. в общините Челопеч и Чавдар и кметства Карлиево, Църквище и Поибрене, дари фирмата концесионер на златната мина в Челопеч. Договорите за дарение бяха подписани от шефа на “Челопеч Майнинг“ Ричард Хаус и Алекс Нестор – директор “Корпоративни и външни отношения” в дружеството и кметовете на Челопеч Алекси Кесяков, на Чавдар Пенчо Геров, на Карлиево Иван Иванов, на Църквище Стоянка Петрова и Иван Пандуров - на Поибрене, съобщиха от дружеството в сряда..

С парите ще се продължат започнати през минали години проекти и ще се започнат нови.

В Челопеч с 430 хил. лв. ще се реконструира подземната инфраструктура и ще се ремонтират три улици. Други 50 000 лв. са предвидени за културни, социални и образователни дейности в Челопеч. За трета година компанията финансира реставрацията на църквата “Свети Николай Мирликийски” в Челопеч, построена през 1835 г. и възстановявана по проект на Института за паметници на културата.

За община Чавдар са заделени 286 500 лв. за благоустрояване на общинската инфраструктура и ремонт на сгради, както и за културни и социални мероприятия.

С дарението за кметство Карлиево ще бъде осъществен вторият етап от ремонта на ВиК-мрежата, който компанията финансира и през 2009 г. Общият размер на дарението за кметството е от 80 570 лв.

Ремонтни проекти за 20 000 лв. ще бъдат осъществени и в кметство Църквище.

За първа година в дарителската програма на дружеството е включено и с. Поибрене, след като кметът на селото е запознал ръководството на дружеството с проблемите на местните хора. Дружеството ще предостави 50 000 лв. за приоритетни за кметството строително-ремонтни работи.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?