Над 900 тенис турнира са отложени

Сн. ЕПА/БГНЕС

Международната федерация по тенис (ITF) съобщи, че над 900 турнира във всичките ѝ вериги са били отложени досега заради пандемията на коронавирус и че половината от служителите ѝ са изпратени в неплатен отпуск.

В изявление на тенис федерацията се казва, че се прилагат редица мерки за "защита на работните места и дългосрочна защита на здравето в нашата организация и нашия спорт".

Първият пример е с президента Дейвид Хагърти, който доброволно е намалил заплатата си с 30 процента до края на годината.

"Нашата цел е да осигурим дългосрочен растеж и устойчивост на нашия спорт в тясно сътрудничество с нашите 210 държави членки. Ето защо в кратки срокове трябва да взимаме трудни решения, за да можем да оставим тениса в този му вид за бъдещите поколения по целия свят", казва Хегарти, който миналата година спечели нов мандат начело на организацията", посочва Хагърти.

Първата стъпка е, че ITF планира половината от служителите да бъдат разпределени по схемата за задържане на работа на правителството на Обединеното кралство. Съгласно схемата работодателите могат да искат 80% от месечните заплати на служителите, които са фиксирани до 2 500 паунда (3085 долара) на месец.

Международната тенис федерация ще доплаща възнагражденията. Останалите, които не са изпратени в принудителен отпуск, минават на четиридневна работна седмица и ще получават 80 на сто от пълната си заплата.

"Отложихме повече от 900 турнира във всички вериги на ITF, включително финалите на "Фед Къп", и все още е неясно кога всичко може да се възобнови", казва Хагърти.

Споделяне

Още от Коронавирус