Над дузина кандидати за зам.шефове на ПГ на НДСВ

Парламентарната група на НДСВ ще гласува във вторник новите си заместник-председатели. Царските депутати ще избират от общо 14 номинации.

Причина за рокадите е напускането на Мирослав Севлиевски, Борислав Цеков и Юлияна Дончева, които се отцепиха в ПГ "Новото време", а Константин Пенчев, който отговаряше за законодателната инициатива на групата, бе избран за председател на ВАС. Сега в ръководството на жълтата група останаха само юристът Борислав Ралчев и лекарят Валери Цеков.

Най-вероятно броят на зам.-шефовете ще бъде намален с двама души. Лидерът Симеон Сакскобургготски заяви преди дни, че ръководството трябва да бъде редуцирано предвид отцепването на десет депутати от ПГ на НДСВ. В момента царските депутати са 97.

Най-важният въпрос, който трябва да решат депутатите във вторник, е кой ще поеме функциите на Константин Пенчев, който отговаряше за законодателните инициативи на НДСВ в парламента. За поста му ще се конкурират юристите Снежина Чипева, която има стабилна подкрепа в групата, и Марина Дикова.

Големи шансове за шефски пост сред номинираните имат и Борислав Великов и Антония Първанова.

Сред номинираните са още Даринка Станчева, Татяна Калканова, Мариана Костадинова, Снежина Чипева, Иван Павлов, Марина Дикова, Христо Механдов, Димитър Пейчев, Тодор Костурски, Димитър Димитров, Енчо Малев и Ваня Цветкова. Пред журналисти Калканова обяви, че ще си направи отвод.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: