Над една трета от британците биха гласували за Партията за независимост

Над една трета от британските избиратели обмислят да гласуват за Британската партия за независимост/ЮКИП/, която подкрепя излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

 

Според социологическо проучване премиерът Дейвид Камерън не може да спечели парламентарно мнозинство на националните избори през 2015 г. без подкрепата на традиционните си дясноориентирани привърженици, все повече от които, според допитванията до общественото мнение, "зарязват" консерваторите в полза на ЮКИП.

 

Последното допитване, осъществено от YouGov, сочи, че 36 процента от анкетираните ще подкрепят потенциално партията на Найджъл Фараж в национални избори.

 

ЮКИП, която няма депутати в парламента в Лондон, отне част от подкрепата за Консервативната партия с агресивната си платформа, осъждаща бюрокрацията в ЕС и имиграцията от Източна Европа.

 

Миналата седмица ЮКИП отбеляза най-доброто си класиране в частични избори досега, като зае второто място във вота за вакантно място в парламента от Южна Англия. Консерваторите останаха трети в същия вот.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?