Надежда изчисти хората на Антоан Николов от листата за София

Надежда Михайлова изчисти от софийската листа на СДС приближените до Антоан Николов кандидати за общински съветници. Това стана ясно при официалното обявяване на номинираните 61 кандидат-общинари днес следобед в НДК.

Направо се чудим как намериха сили да изхвърлят толкова много хора, Надежда направи страшна крачка напред, коментираха сини активисти. Според източници от "Раковски"134, Михайлова взела решението заедно със заместника си Владимир Кисьов и говорителя на партията Николай Младенов, които са председатели на предизборния ѝ щаб.

Проектът за листа, представен на НИС на СДС от софийската организация, съдържаше близо 100 имена. Сред тях фигурираха няколко активисти, свързвани с Николов, всичките участници в бордове на общински фирми. Един от тях - Филип Кирев, известен с близостта си и до изгонения от СДС Евгений Бакърджиев, бе на челното пето място. Проектът бе съставен на общо събрание на всички структури на СДС в София, като имената бяха подреждани според големината на всяка отделна организация.

Всички хора на Антоан, включително и депутатът от ОДС д-р Николай Николов, обаче са извадени от листата. Вътре са останали само съпредседателите на оперативния предизборен щаб на партията Борислав Бориславов и Стефан Иванов, които в сините среди също се свързват с името на напусналия партията Антоан Николов. Според източници от "Раковски"134, и двамата обаче са се отрекли от бившия си шеф, напуснали са и бордовете на общински фирми, в които са участвали.

Надежда Михайлова, която е и кандидат-кмет на СДС за София, оглавява общинската листа. На второ място е заместникът ѝ Владимир Кисьов, трети е преподавателят от Софийския университет Кирил Топалов. Сред челните 10 имена са и колежките на Топалов от СУ Милена Стефанова и Амелия Личева, главният секретар на Българския лекарски съюз Атанас Кундурджиев, както и бившият социален министър в кабинета Костов Иван Нейков.

Имената на Нейков и Кундурджиев се спрягаха като евентуални кандидатури на синята партия за градоначалник, след като Михайлова оттегли Пламен Орешарски заради среща с хазартния бос Васил Божков - Черепа, председател на бизнес клуб "Възраждане". На срещата присъстваше и Антоан Николов, който след разразилия се скандал сам напусна СДС.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?