Надежда Михайлова обсъди с предприемачи условията за бизнес след влизането ни в ЕС

Европейските пари не са даденост, те са възможност. Ако не знаем как да ги усвоим, никога няма да ги получим. Това каза във вторник депутатът от ОДС и бивш лидер на СДС Надежда Михайлова на среща с представители на водещи български компании.

Тя бе домакин на работна закуска с участието на председателството на Съюза за малки и средни предприятия към Европейската народна партия (ЕНП).

Събитието уважиха ръководствата на банките Токуда, Дексия и Алфабанк, както и на Асоциацията на българските градове и региони.

На срещата генералният секретар на съюза Патрик Фолер се запозна с проблемите на българския бизнес, очакванията и надеждите за развитие в новите условия на членство на страната ни в ЕС.

По-късно на среща в парламента с представители на българската десница, Патрик Фолер се договори с Надежда Михайлова  да проучи възможността за структуриране на политическо лоби от средите на парламентарно представените партии, членки на ЕНП, в подкрепа на интересите на малкия и среден бизнес. Такова лоби би имало пълната подкрепа и съдействие на европейската десница.

В понеделник късно вечерта Надежда Михайлова посрещна президента на Съюза за малки и средни предприятия към ЕНП и представителя на Австрийската търговска камара Кристоф Лайтъл. Двамата разговаряха на четири очи и обсъдиха съвместни бъдещи проекти с бизнесструктурите на ЕНП и Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа, които биха обединили усилията на българската десница.

Споделяне

Още от България