Надежда Михайлова сезира главния прокурор за злоупотреби на кмета на Гълъбово

Лидерът на съюз “Дясна алтернатива” и депутат от ОДС Надежда Михайлова внесе във вторник два сигнала в прокуратурата, за нарушения, извършени от кмета на град Гълъбово Николай Колев и за дейността на фирми, които прекупуват тютюн и рекетират производителите.

Колев се е явил на изборите за кмет на Гълъбово като независим и бил основен противник на кандидата на СДС по време на вота.   

По думите ѝ кметът на града участва в 12 фирми, през които източва общински пари. Михайлова съобщи още, че преди няколко месеца сигналът за нарушенията в Гълъбово е даден на прокуратурата.

Пред Mediapool Михайлова съобщи, че са били насрочени съдебни дела, но непосредствено преди първото заседание с личен подпис на председателя на СДС Петър Стоянов, адвокатът на Колев е бил упълномощен да изтеглили сигнала.

“Аз не мога да разбера защо това е направено и за да отговорим на очакванията на гражданите на Гълъбово, внасям отново сигнала до главния прокурор – за да може той да прецени фактите”, заяви бившият лидер на СДС и добави, че според нея се касае за крупни нарушения.

Въпреки това Михайлова не пожела да назове точна сума, с която кметът е злоупотребил. Според нея изтеглянето на подобни сигнали е част от това, срещу което Европейската комисия и хората в България протестират.

Тя бе категорична, че въпросът с изтеглянето на сигнала е политически и ръководството на СДС трябва да даде отговор.

Депутатът от ОДС съобщи още, че е сезирала главния прокурор и за дейността на фирми-прекупвачи на тютюн, които, по думите ѝ, рекетирали производителите.

Тя не пожела да разкрие повече подробности около този сигнал и заяви, че ще изчака да приключи проверката, която главният прокурор Борис Велчев е обещал да бъде направена.

Споделяне

Още от България