Надежда Нейнски към Цветанов: Докажете твърдението за връзките ни с Алексей Петров

Надежда Нейнски

Един от основните учредители на Съюз "Единство" Надежда Нейнски отговори с разпространено до медиите изявление по повод на твърдението на вътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Сутринта в понеделник в интервю за бТВ Цветанов каза дословно по повод на процеса на преструктуриране в дясното пространство: "Мисля, че започна абсолютното договаряне между структурите на Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов". Той нарече Надежда Нейнски "най-близката връзка на Алексей Петров".

"Случващото се обединение на традиционната десница очевидно хвърли в паника ГЕРБ и обърка плановете им", отговори Нейнски.

"Когато един вътрешен министър и вицепремиер си позволи да фабрикува и тиражира слухове, това вече е опасно за демокрацията и руши държавността. ГЕРБ криминализират всеки протест и всяка критика срещу правителството по начина, по който народната власт е криминализирала след 9 септември всяка опозиция", продължава тя и призовава "вътрешния министър да извади документи и да докаже твърденията си".

"Напомням му, че негова основна задача е да намери извършителя на атентата в Бургас и да даде възможност на външното министерство да си свърши работата, за да влезе България в Шенген. Бих го посъветвала също като вътрешен министър да издири хората, които имат общи фирми с Алексей Петров. Ще му дам и един жокер – да се огледа първо около себе си", завършва Надежда Нейнски.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?