Надежда Нейнски се надява "Синьо единство" да е изненадата на евроизборите

Снимка: БГНЕС

"Синьо единство" се явявя на избори за първи път. Надявам се това, което предложим на хората, да ни превърне в изненадата на евроизборите, каза днес по БНТ лидерът на организацията Надежда Нейнски. Включените в листата на партията лица тя описа като хора, за "които думите демокрация, морал и принципи имат значение".

Според Неински на последните избори хората са делигитимирали всички комбинации в десницата, като за пореден път са показали, че обединенията на лидери нямат успех. "Сега ще опитаме с идеи", добави тя.

Неински допълни, че "Синьо единство" ще се конкурира с "Реформаторския блок", но по нататък може и да си партнира с тях. Бившият външен министър изрази изненада от позицията на ДСБ, че виждат нещо общо с АБВ.

"Темата за енергийната независимост ще е основна тема в тези избори", смята Нейнски. Тя определи, като страхлива реакцията на България на ставащото в Украйна. "България трябва да си даде сметка, че сме част от една общност - ЕС. Позицията трябва да е по-категорична и това не е в разрез с националните интереси", допълни лидерът на "Синьо единство".

Споделяне

Още по темата

Още от България