Надежди за 30% изпълнение на ски сезона

Надежди за 30% изпълнение на ски сезона

Министърът на туризма Марияна Николова коментира, че ще е доволна ако ски курортите успеят да догонят 30 процента резервации за сезон с безпрецедентни мерки.

Тя каза още, че в понеделник започват проверки в големите зимни курорти и спа центровете дали спазват новата ѝ заповед, която позволява в хотелите да се извършва изхранване при капацитет на заведенията до 50% и до 22 часа. Партита и подобни мероприятия, които биха рискували здравето и живота на гостите, няма да бъдат допускани, припомни Неколова пред Нова телевизия в неделя.

Вицепремиерът обясни, че готовността на курортите е добра. Още през октомври, с моя заповед бяха издадени указания, с които се въведоха единни мерки по отношение на бранша и спазването на противоепидемичните правила. Във всички места за хранене, развлечение и настаняване, както и в ски зоните, мерките са разписани много ясно и конкретно, включително и дигитално. Тази информираност е много важна за мен, защото всички туристи трябва да са запознати, че нашите курорти са безопасни, каза тя.

В хотелите ще могат да работят спа центровете, басейни, а ресторантите ще приемат само гости на хотела. По думите ѝ вече има посещаемост в курортите.

Разчитаме на вътрешния туризъм, така както беше и през летния сезон. От близките балкански страни резервации са добри, но не може да кажем, че ще имаме значителен ръст, тъй като спадът е над 70%, посочи тя.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?