Надрусан младеж уби майка си и сестра си

Надрусан младеж уби майка си и сестра си

21-годишният Павел Тасков бе арестуван в събота, след като бе хванат да изнася с помощта на приятел увитото тяло на майка си, която убил часове преди това. В апартамента бе открито и тялото на 24-годишната му сестра Ралица Таскова.

В ареста заедно с Тасков е и 26-годишният Станимир Цеков, помагал при изнасянето на трупа на 50-годишната Жаниела Таскова. Двамата младежи са задържани за 72 часа, но мярката им вероятно ще бъде удължена.

Около 15.10 в съботния ден в столичната полиция бил получен сигнал за странното поведение на двама младежи. Те се опитвали да пренесат тежък пакет към лека кола в района на ж.к. Младост-3, зад магазин "Деница".

Полицаи забелязали, че младите мъже с усилие местят обемистия и очевидно тежък товар към паркиран зад бл.371 лек автомобил. Полицаите се приближили към момчетата и на въпрос какво пренасят, единият отговорил, че прави ремонт и с приятеля си изнасят строителни отпадъци.

На пипане в чувала полицаите усетили ръбовете на фаянсови плочки. Поведението на единия обаче озадачило сериозно полицаите и те повикали автопатрул. С пристигането полицейският екип настоял да видят съдържанието на пакета.

Вътре било тялото на жена, увито в чували за строителни отпадъци. Тогава Павел признал, че е убил майка си, а по думите му, в семейния дом наблизо е и тялото на по-голямата му сестра, убита също от него.

От обясненията на приятеля му Станимир ставало ясно, че той изобщо не бил наясно какъв "товар" пренасят и се е отзовал на молбата на Павел да помогне за пренасянето на ремонтните отпадъци.

По думите на Тасков, майка си той убил в петък към 18 часа, с удари от бухалка, а сестра си през нощта, към 3 часа. Телата и на двете приготвил за изнасяне.

Павел направил пълни самопризнания. Не бил спал и ял от два дни и бил само на амфетамини. Според съседи отскоро се дрогирал. Учел в УНСС.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?