Надзиратели на протест, искат по-високи заплати и по-добри условия на труд

Надзиратели на протест, искат по-високи заплати и по-добри условия на труд

Служителите на затвори и арести в България излизат на протест за пореден път с искане за достойни трудови възнаграждения и по-добри условия на труд.

Навръх професионалния си празник – 29 януари, работещите в затворите и арестите, заедно с охраняващите съдебните сгради и магистратите в България, ще протестират за пореден път със събрания на открито в защита на своите искания пред сградите на затворите в цялата страна.

В София протестът ще започне в 7.30 часа пред входа на Софийски районен съд и ще продължи от 9.30 часа пред сградата на ГД "Изпълнение на наказанията". Протестни демонстрации ще има във Варна, в Бургас, в Пловдив, в Ловеч, в Сливен, в Пазарджик, в Стара Загора, в Бобов дол, във Враца, в Белене и в Бойчиновци.

Протестната кампания ще продължи по време на българското председателство на Съвета на Европа под надслов "Европа и за нас".

Надзирателите ще вдигнат протест и на 31 януари пред Съдебната палата в София и пред съдилищата в големите областни градове. В зависимост от поведението на институциите акцията на Сдружение "Синдикат на служителите в затворите в България" ще продължи и в следващите месеци с флашмоб изпълнения и протести на различни места в София, в т. ч. и по време на посещенията на министрите на правосъдието от Европейския съюз.

Споделяне

Още от България