Надзирателят, блъснал и убил младеж, получи 4 години и десет месеца затвор

Георги Доков пред съда

На четири години и десет месеца затвор е осъден надзирателят Георги Доков, който в края на август блъсна и уби 16-годишно момче между пазарджишките села Сарая и Ивайло,  шофирайки пиян. Решението на Окръжния съд в Пазарджик не е окончателно и подлежи на обжалване, информира сайтът news.lex.bg.

Делото срещу Доков, който междувременно бе уволнен от работата си затвора, премина по съкратената процедура, при която той призна всички факти в обвинителния акт.

Прокуратурата поиска 7 години затвор за подсъдимия, каквото беше и наложеното от съда наказание. При съкратената процедура обаче то се намалява с 1/3 и така той получава наказание от 4 г. и 10 месеца и забрана да шофира за период от 6 години.

Пред съда той каза, че съжалява за случилото се.

При инцидента на 30 август Доков удари с опела си 16-годишния Станислав Стоянов, който карал велосипед с приятели. В резултат на удара момчето почина. Изследване установи 1.58 промила алкохол в кръвта на шофьора.

В началото на наказателното производство срещу Доков прокуратурата поиска от съда да му наложи постоянен арест, но той беше пуснат на свобода срещу "парична гаранция" от 10 хил. лв. Това предизвика протести в града, заради които бившият надзирател беше върнат в ареста от втората съдебна инстанция, припомня изданието.

Споделяне

Още от България