"Наглите“ остават с един по-малко в ареста

Софийският апелативен съд пусна в четвъртък от ареста Антон Петров - Хамстера срещу парична гаранция от 20 000 лева.

Четиредесет дни след показните арести, свързани с поредицата отвличания, Антон Петров е първият от задържаните, който излиза от килията. Апелативните магистрати прецениха, че доказателствата срещу него са разколебани.

От решението на съда става ясно, че през последните 40 дни МВР и прокуратурата не са събрали никакви нови доказателства срещу Петров.

"Малко сме притеснени за начина и подхода, по които е взето това решение", коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов мотивите за освобождаване на Антон Петров. Щом Хамстера е навън, ще трябва да гарантираме сигурността на някои хора, които са съдействали на разследването, добави той.

Цветанов смята, че решението на съда да освободи Хамстера не означава, че доказателствата срещу него издишат. Щом са му сложили гаранция 20 000 лева, значи има някаква съпричастност, каза Цветанов.

Според адвоката на Петров - Ваня Траянова обвинението срещу него почива единствено на една белязана банкнота от 100 лева. Веднага след ареста му бе съобщено, че тази банкнота е била част от сумата, платена за откупа на Румен Гунински – Младши.

Адвокат Ваня Траянова каза, че, за да бъде определена сумата от 20 000 лева като парична гаранция, съдът е взел предвид високите доходи на Петров, посочени в данъчната му декларация. Тя добави, че обвинение за пране на пари срещу клиента ѝ не е повдигано, въпреки че се появи таказа информация.

Решението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тони Хамстера е работил за застрахователна компания "Лев Инс" и е в близки отношения с бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров.

След задържането на "Наглите“ в медиите упорито се лансираха твърдения, че заключването на Хамстера е атака срещу Алексей Петров.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България