Награда от 1 млн. долара за този, който се появи гол пред Барак Обама

Британски милиардер дава награда от 1 милиона долара, на този, която се осмели да се появи гол пред президента на САЩ Барак Обама, съобщи "Дейли телеграф".

Предложението е на родения в Нигерия 42-годишен бизнесмен Алки Дейвид. Той е наследник на империя, работеща в областта на доставките и бутилирането и който в класация на в. "Сънди таймс" за най-богатите британци е на 45-о място с 1.15 милиарда британски лири.

Преди три месеца бизнесменът създаде сайта the battlecam.com, който предлага на желаещите ваградата от хиляди британски лири, ако се съгласят да изпълнят и запишат с видеокамера възможно най-налудничавите номера, които после да бъдат излъчени в сайта. Като част от промоцията на сайта бизнесменът предложи награда от 100 000 долара на онзи, който дръзне да се появи гол или да се съблече пред Обама. Бизнесменът обаче увеличи наградата на 1 милион долара, защото му казали, че сумата от 100 000 долара била много малка за подобен подвиг.

Алки Дейвид твърди, че няма нищо против Обама и смята, че с идването си на власт е донесъл надежда за промяна. Бизнесменът твърди, че Обама върши добра работа, въпреки, че сега популярността му спада. Той допълва, че офертата му за 1 милион долара не представлява риск за Обама, защото той не подстрекава хората да замерят президента с яйца или с нещо друго, което би го наранило.

Откакто Дейвид създаде сайта си, в него вече са излъчени над 155 видеоклипа с дръзки любителски изпълнения, а посещенията в него са над 20 000 на ден. В миналото Алки Дейвид е изиграл и роля в британски филм, посветен на банков обир от 1971 г.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?