Награди за журналистика "Валя Крушкина 2020". Кой спечели?

Награди за журналистика "Валя Крушкина 2020". Кой спечели?

За девети пореден път бяха връчени годшните журналистически наград "Валя Крушкина-журналистика за хората". Заради усложнената епидемична обстановка церемония нямаше, а победителите записаха кратки видеообръщения, публикувани във фейсбук профила на фонд "Валя Крушкина".

Наградата в категория "Електронна медия" взе Мария Ванкова от бТВ. Тя бе номинирана за материала си "Лекарство на всяка цена".

Победител в категория "Пишещ журналист" е кореспондентът на "Дневник" във Варна Спас Спасков. Той бе отличен за материал за Варненското езеро.

Наградата за "Снимащ журналист" бе присъдена на Мирослав Михайлов от "Свободна Европа". Журито гласува за него заради поредица материали, отразяващи антипрателствените протести.

Двама са победителите в категория "Журналист – надежда" – Владислава Тричкова от Нова телевизия и Татяна Йорданова от БНТ. Тричкова бе наградена за материала ТРОГАТЕЛНИТЕ ИСТОРИИ НА ОСИНОВЕНИТЕ: Да откриеш произхода си напук на закона, а Йорданова – за "Висшисти на килограм".

Голямата награда на журито спечели Доброми Иванов от бТВ за материала си "Дишай", посветен на медиците, борещи се с коронавируса.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?